‘Lief Dier’, podcast over Hansken met primeur

Chris Bajema trekt er op uit met een microfoon in de wijk waar hij woont. Hij is de Man-met-de-microfoon en op zoek naar verhalen. Dit levert interviews op die hij verwerkt in podcasts. Het resultaat is op zijn site terug te horen. De tweede aflevering heeft het thema ‘lief dier’.

Op het Javaplein in de Amsterdamse Indische Buurt duwt Bajema zijn microfoon onder de neus van Michiel Roscam Abbing, die werkt aan een nieuw boek over Hansken. Roscam Abbing begint direct te vertellen en Bajema is verrast. Wanneer hij zelf wordt geïnterviewd in de NRC van 15 december 2015, zegt hij: ‘Binnen een minuut gaat het van niks naar een 17e-eeuwse olifant.’

Zonder het te weten, heeft Bajema een primeur. Zijn programma kondigt namelijk een nieuw boek over Hansken aan. Dit boek, met heel veel nieuwe gegevens over deze olifant, verschijnt bij Leporello Uitgevers in de eerste helft van 2016 onder de titel “Rembrandts olifant. In het spoor van Hansken”.

Luister via deze link naar de podcast. Het deel over de olifant is te horen van minuut 17.00 tot minuut 24.00 in Aflevering twee.